Musik til den stille uge

ZIM går påsken i møde med stemningsfuld musik af François Couperin. Hans værk Lecons de Tenebres blev komponeret mellem 1713 og 1717, og var blandt de få kirkelige værker, som det lykkedes at få udgivet i komponistens levetid. Lecon de Ténèbres blev efter al sandsynlighed skrevet til nonnerne fra klosteret Longchamps lidt udenfor Paris, og det var tænkt opført til gudstjeneste i den stille uge op til påsken. Teksten er taget fra Jeremias Klagesange, og før hvert tekststykke er bogstaverne fra det hebræiske alfabet indflettet med effektfulde, melismatiske fraser.

Selv om der kun er overleveret tre af Couperins lecons, er der stor sandsynlighed for at han komponerede flere. I forordet til det eksisterende sæt lecons hentyder han til, at der er tænkt på ni lecons ialt – tre til hver dag i den stille uge. Første og anden lecon er skrevet for solosopran, mens den tredie er for to lige sopranstemmer, hvilket tillod Couperin at udtrykke en endnu større grad af inderlighed med de mange dissonerende sammenstød mellem de to stemmer.

Koncerten finder sted i Odense Domkirke, tirsdag d. 11. april kl 19.30. Entré 50,-

Medvirkende: Anna Maria Wierød, sopran. Elisabeth Holmertz, sopran. Mogens Rasmussen, gambe. Lars Colding Wolf, cembalo.

Sopran Anna Maria Wierød, regnes for et at de store talenter blandt de yngre tidlig-musik-specialister, og optræder som oratoriesolist og koncertsanger i hele Europa, især indenfor barok og renæssance. Anna modtog sidste år Sonning-fondens talentpris.

Den norske sopran Elisabeth Holmertz er uddannet i Oslo og har siden specialiseret sig i tidlig musik i Köln hos prof. Barbara Schlick.

Anna-elf-e1420393055727

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.