Jul med ZIM

Ensemble Zimmermann skaber julestemning med hele 3 koncerter i december. Vi glæder os til at se dig!

Charpentier – jul på fransk
Tirsdag d. 13. december kl 19.30 i Ellevang kirke, Risskov. Entré 50,-
Onsdag d. 14. december kl 19.30 i Sct. Catharinæ kirke, Hjørring. Entre 75,-

Händels Messias
15. december kl 19.30 i Tarm Kirke. Entré 120,-

Marc-Antoine Charpentier (1643-1704) kender alle uden at vide det, idet præludiet fra hans Te Deum er blevet til Eurovisionens kendingsmelodi ved Melodi Grand Prix og andre internationale radio- og tv-udsendelser. Et grandiøst værk for orkester og sangere skrevet i 1692, mens Charpentier var leder af musikken ved Jesuitterkirken Saint-Louis Paris.
Mere intim er den underskønne Messe de Minuit (1694), hvor Charpentier på genial vis afsynger de latinske messeled på folkelige julemelodier. Værket er skrevet til opførelse ved midnatsmessen. De melodier, som han anvender, var kendt og elsket af alle. På denne måde lykkedes det Charpentier på bedste julevis at forbinde det guddommelige med menneskelige.

Händels oratorium, Messias, blev komponeret på kun 23 dage. Et ofte nævnt faktum, som dels siger noget om Händels genialitet, men i høj grad også om hans – og samtidens – håndværksmæssige måde at gå til værks på. Messias er også særlig derved, at det er blevet opført kontinuerligt siden førsteopførelsen i Dublin 13. april 1742. Faktisk er Messias at rubricere som formentlig det mest opførte klassiske værk overhovedet. I Danmark alene han man i de senere år kunnet opleve hen ved en snes opførelser af Messias, årligt. Disse store opførelser finder oftest sted i det østlige Danmark og i hovedstadsområdet. I Vestjylland er Messias-opførelser mere sjældne.
Arr. Skjern Tarm Musikforening i samarbejde med Tarm Kirke.

De 8 sangere fra Det Jyske Vokalensemble tager sig af det sungne. De er ved denne lejlighed:

Anna Maria Wierød og Camilla Button, sopraner

Hanne Marie le Fevre, alt. Karl Schou, kontratenor

Jakob Pedersen og Jens Olav Heckmann, tenor

Kim Jepsen og Tore Asbjørn Hansen, basser.

Koncerterne ledes af Lars Colding Wolf.

ens

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.