Ensemblet

DSC_00691510crop

Ensemble Zimmermann blev grundlagt i 2001 af en gruppe musikere, der ønskede at skabe et forum for tidlig musik fremført på barokinstrumenter. Med base i Aarhus har det siden været et væsentligt bidrag til den voksende interesse og forståelse for barokmusik og dens opførelsespraksis i Danmark. Udviklingen er gået i den rigtige renting på trods af politiske strømninger og finanskrise: Ensemblet er i dag udelukkende professionelle musikere med speciale i tidlig musik. Den gang som nu er musikere et omrejsende folkefærd, og ensemblets musikere kommer fra det meste af Europa.

Ensemble Zimmermann optræder i besætninger fra 5 til 20 musikere afhængig af opgaven. På repertoiret står alt fra Monteverdi til Mozart. Centrale komponister er Charpentier (Te Deum), Purcell (King Arthur, Dido), Händel (Messias, Acis & Galatea) og Bach (Johannespassion, kantater, cembalokoncerter).

Ensemble Zimmermann har hentet sit navn fra Das Zimmermannisches Caffe-Hauß auf der Katharinenstraße. Zimmermanns Kaffehus var for Johann Sebastian Bach det musikalske fristed i de ofte trælsomme år som Thomas-kantor i Leipzig. Her afholdt Bachs eget orkester, Collegium Musicum, koncerter. Bach komponerede i 1734 sin Kaffekantate som en slags humoristisk reklame for Zimmermanns Kaffehus. Ligesom Bachs øvrige verdslige kantater fra årene i Leipzig, blev også Kaffekantaten opført i Zimmermanns Kaffehus – et af de allerførste offentlige koncertsteder.

Ensemblet administreres af Per Buhre, Majbritt Young Christensen og Lars Colding Wolf.

Musikere

Koncertforslag

collage