Bare det var Bach

ZIM er tilbage efter sommerferien med to koncerter, hvor vi præsenterer musik, der tidligere var tilskrevet Bach.

Johann Sebastian Bach skrev flere årgange kantater til brug i Thomaskirken i Leipzig. Man har længe troet, at programmets to kantater var af Bach, men forskningen tilskriver nu den ene G. Ph. Hoffmann (BWV 189) og den anden Telemann (BWV 160). Begge var imidlertid bekendte af Bach og aktive i musiklivet omkring ham. Nærværende to kantater er små kammermusikalske perler for usædvanlige besætninger som blokfløjte, obo, fagot og violin, men intet kor.

G. Ph. Telemann: Ich weiss dass mein Erlöser lebt
Georg Melchior Hoffmann: Meine Seele rühmt und preist

Ensemble Zimmermann spiller desuden en triosonate for blokfløjte, violin og continuo samt en kvartet for travers, obo, violin og continuo af Telemann.

Tenorsolisten Jens Olav Heckmann er uddannet tenor fra Det Jyske Musikkonservatorium hos tidligere lektor i sang, Annette Bo Nielsen, samt i Leipzig hos den danske tenor Kristian Sørensen. Siden han med et døgns varsel erstattede den sygemeldte evangelist i Juleoratoriet, har han flere gange optrådt med ZIM som solist og ensemblesanger. I foråret 2016 sang han evangelist i Bachs Johannespassion sammen med ZIM. Jens synger fast i DR KoncertKoret (tidligere Radiokoret) i København, som bl.a. medvirker ved P2 Torsdagskoncerter.

I ensemblet spiller Majbritt Young Christensen blokfløjte og travers, Per Buhre på violin og Eric Beselin barokobo og -fagot. Inka Döring og Lars Colding Wolf tager sig af continuoet på hhv cello og cembalo.

Onsdag d. 2. august kl. 20.00 i Vor Frue kirke, Aarhus. Entré kr. 50.
Torsdag d. 3. august kl. 19.39 i Gjøl Kirke. Koncerten er en del af Vendsysselfestivalen og koster 100,- for dem der ikke har et festivalkort.

Jens Olav Heckmann
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.